Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

Wat is Bindweefseltherapie?

Eigenlijk zegt de naam het al, bindweefsel is het weefsel wat allerlei structuren met elkaar verbindt in ons lichaam. Sommigen hebben het woord weleens gehoord maar weinig mensen begrijpen wat het precies is. Het is een groot en belangrijk orgaan in ons lichaam. Dat is de reden dat de laatste tijd er meer aandacht voor dit onderwerp komt.

Bindweefsel kun je zien als een soort snelweg waarlangs allerlei structuren in ons lichaam met elkaar communiceren. Of zoals mijnheer de Morree die zich in Nederland veel heeft bezig gehouden met onderzoek naar het bindweefsel het gezegd heeft: “Het is essentieel om ons lichaam als een eenheid te zien. Een samenhangend geheel, waarbij bindweefsel de bindende factor is om alle systemen nauw samen te laten werken."

Vroeger werd het bindweefsel slechts gezien als verpakkingsmateriaal voor organen, botten, spieren en gewrichten. Tegenwoordig komen wij er door meer wetenschappelijk onderzoek achter dat het bindweefsel veel belangrijker is dan wij dachten. Omdat het bindweefsel zich overal bevindt heeft het invloed op vele systemen zoals spierspanning, op onze houding en beweging en op onze lichamelijke en geestelijke veerkracht. Zo kunnen op den duur lichamelijke en psychische gevolgen in elkaar grijpen en ontstaat er een vicieuze cirkel waarbij iemand in lichamelijke klachten of geestelijke blokkades blijft hangen. Met alle gevolgen van dien.

Waarom bindweefseltherapie?

Juist het bindweefsel is het systeem dat in ons lichaam alles met elkaar verbindt. Daarom ben ik mij, vanuit de fysiotherapie, gaan specialiseren in het bindweefsel. Ik heb veel mensen met uiteenlopende klachten tot hun volle tevredenheid kunnen helpen. Op deze manier is in de loop van meer dan dertig jaar The Authentic Touch ontstaan. Precies de naam die past bij datgene wat er in het bindweefsel van mensen gebeurt.

Welke klachten?

  • Hoofdpijn en nekklachten

  • Rugklachten

  • Spanningsklachten

  • Vermoeidheid

  • Faalangst

  • Voor wie?

  • Voor iedereen met klachten in alle leeftijdscategorieën