Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

De glans van het leven weer terug!

Daar kwam hij binnen, 18 jaar en waggelend als een pinguïn. Geboren met een heupafwijking. Ruim een halfjaar geleden geopereerd aan zijn heup omdat hij erg veel pijn had. Nu was hij wanhopig. De behandelend arts had een paar weken geleden tegen hem gezegd dat hij maar met een wandelstok moest gaan lopen. Die zou hij nodig hebben om goed te kunnen lopen. Zijn spieren waren uitgevallen en daarvoor had hij de stok nodig. Wanhoop zag ik in zijn ogen en verdriet, veel verdriet. Het verdriet dat hij mij vertelde: “Het kan toch niet zijn dat ik als 18-jarige de rest van mijn leven met een stok moet lopen?”

Na zijn verhaal gehoord te hebben en de beelden van de scan gezien te hebben wist ik wat er moest gebeuren.  Blokkades die langer of korter aanwezig waren. Met mijn Authentic Touch techniek kon ik opruimen.  Het hele lichaam kwam aan bod, pijn werd gevoeld, frustraties kwamen naar boven. 

Na de sessie kwam hij van de bank en ging staan. Heel voorzichtig.... voelend wat er was gebeurd. Groot was de blijdschap en de verwondering die hij voelde. Hij kon weer op zijn been staan zonder om te vallen. 


De weken daarna kwam hij elke week voor zijn behandeling. En hij ging oefenen. Met alles wat hij in zich had zagen we dat de kracht en stevigheid in zijn been terugkwam. Na de laatste keer liep hij zonder kruk of wandelstok de kamer uit. In zijn ogen was de glans terug en de belofte van een mooie toekomst

Waarmee kan ik jou helpen?

Paardencoaching

Wist je dat een paard jou veel inzichten kan geven? Bijvoorbeeld waar jouw spanning of blokkade zit? Het is een prachtige manier van werken die ik graag aanvullend inzet!

VERTEL MEER

Aromatherapie 

Essentiële oliën hebben een geweldige uitwerking op het menselijk lichaam. Het zijn helpers in het opruimen van jouw lichaam en helpen bij de ontspanning. 

VERTEL MEER

Dit zeggen zij...

Met fysieke klachten door mijn zwangerschap kwam ik bij Herma terecht. En de klik was er vanaf het eerste moment. Herma stelt je op je gemak en luistert naar het verhaal over de klacht. En ik blijf mij verbazen hoe mijn lichaam reageert op de sessie. Herma kijkt met een holistische blik naar het lichaam, iets wat mij aanspreekt. Soms best confronterend maar zeker verhelderend. Herma is kundig in het aanvoelen, heeft humor en is de professional waar ik iedere 6-8 weken heen ga om zoals ik het zelf omschrijf mij weer te resetten zodat ik mijn balans weer kan vinden. Heel blij met Herma die mij steeds opnieuw inzicht geeft hoe mijn lichaam werkt en hoe ik er mee om kan gaan.

Mathilde

Tamelijk sceptisch maar ook heel nieuwsgierig liep ik de eerste keer bij Herma binnen. Hoe kan een Authentic Touch mij nou helpen met mijn depressie en gebrek aan zelfvertrouwen? Nou, dat kan zij dus wel! Haar handen en ogen lijken wel een röntgenapparaat. Zij kijkt dwars door mij heen! Met haar kleine aanrakingen en vooral ook de coaching helpt zij mij enorm! Ik voel mij blijer, rustiger en veel meer tevreden met mijzelf sinds ik bij haar ben. Bedankt Herma!!

Hans

Ik ben nu drie keer bij Herma geweest en vanaf het moment dat ik binnen liep kon zij mij lezen. Wij hadden een fijn gesprek een ik voelde mij gelijk op mijn gemak. Normaal altijd aan specialisten moet uitleggen waar ik last van heb en als ik mij dan afvraag of sommige klachten niet in verbinding staan is het antwoord steevast “nee” of ”weet ik niet”. Herma kon mij vertellen waar ik knelpunten had in mijn lichaam en ook dat er een verbinding is tussen deze klachten. Alleen al het feit dat ik gehoord en begrepen werd riep enorm veel emotie op. “Zou het dan eindelijk zo ver zijn dat iemand mij serieus neemt in alles?” Na een behandeling heeft zij mij na 20 jaar van mijn klachten in mijn elleboog af geholpen. En nu zijn wij druk bezig met de behandeling voor mijn schouder. Ik voel mij vanaf het moment dat ik binnen liep enorm op mijn gemak. Het voelt vertrouwd en voor mij brengt zij na mijn PTTS niet alleen nog meer rust in mijn hoofd maar haalt zij ook mijn lichaam uit de vechtmodus. En juist dat zij die link tussen hoofd en lichaam zo goed voelt is zo fijn! Herma, ik vind je een topper en ben je heel dankbaar voor alles wat jij voor mij doet!!

Vera

Zes jaar geleden kwam ik via een kennis terecht bij Herma voor rugklachten. Ik ontmoette een lieve, leuke, spontane en begripvolle vrouw. Al gauw bleek dat ik meerdere klachten en trauma’s had. Een aantal sessies volgden. In deze sessies zo nu en dan een traan van verdriet en pijn maar ook zeker plezier. En fijne gesprekken. Met als resultaat dat mijn lichaam steeds soepeler werd en ik merkte dat ik rechter op ging staan. Kwam steeds beter in mijn vel te zitten en kreeg meer zelfvertrouwen. Herma is een deskundige vrouw die haar vak goed verstaat en bij wie ik mij direct thuis voelde. Met zachte, soms iets hardere hand en hier en daar wat druppels liefde uit een flesje heeft zij mij heel goed geholpen.

Joyce

"The Authenic Touch brengt beweging in lichaam & geest."

Herma Scherpers, Bindweefseltherapeut    

Mijn missie is om mensen te begeleiden die volledig gevloerd zijn en het zelf niet meer weten, bij mij komen om hulp te vragen. Met alles laten zij blijken dat zij willen dat er iets gaat veranderen. Vervullend is het dan om met mijn vingers door het bindweefsel te gaan, van alles tegen te komen om het op te ruimen. Goed om te luisteren naar de onvertelde verhalen die in het bindweefsel zitten. 

Opruiming in het bindweefsel = opruiming in het lichaam = opruiming in de geest.

Dat is precies wat ik zelf ervaren heb. Jarenlang vanuit mijn hoofd geleefd, achtervolgd door trauma’s, pijnklachten die overal in mijn lichaam zaten. Het was echt overleven totdat deze trauma’s zich zo duidelijk lieten zien dat ik er niet meer onder uit kon om ze te aanschouwen. Het beste wat mij ooit is overkomen. Heftig was het en hard werken. En het gaf een werkelijke ommekeer. Goed was het om de verhalen werkelijk uit te spreken. Dat gaf ruimte en beweging in mijn lichaam en geest en ik kon weer voelen, weer oprecht voelen vanuit mijzelf. Nu leef ik vanuit een lichaam met mijn ziel er weer in. Heerlijk! De betere versie van mijzelf. Dat gun ik iedereen!

MEER HERMA

Mijn locatie

Een locatie die je al meteen laat ademhalen. Mijn praktijk ligt midden in de weilanden. Mijn paarden Bennie en Fritsie lopen er heerlijk te grazen en verwelkomen jou.