Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

Wat is paardencoaching?

Paarden communiceren non-verbaal, ofwel met hun houding, gedag en lichaamstaal. Ze maken geen onderscheid hoe zij reageren op mensen of op andere paarden. Dat betekent dat zij ons een spiegel voor houden door ons gedrag te reflecteren. Door mijn kennis van de paardentaal kan ik deze reacties vertalen naar de persoon toe. Dat zorgt voor inzicht in spanningen en blokkades. Via dit inzicht ligt de oplossing binnen handbereik.

Hoe het begon...

De paarden kwamen in mijn leven toen ik zestien was. Paardrijden op onze boerderij, later lessen bij de manege. Het paardrijden stopte op het moment dat ik uit huis ging en begon met de studie fysiotherapie. Tot het moment dat een kennis mij aanbood om bij haar te komen paardrijden. Achter in de dertig was ik en dat leek mij wel wat. Nieuwsgierig klom ik op het paard, benieuwd wat het mij zou brengen. Heerlijk vond ik het, zo’n totaal ontspannend en bevrijdend gevoel.

Alles was ik kwijt, welke dag het was, hoe laat, wie ik had gesproken, zelfs mijn denken was helemaal weg. Ik was gewoon in dat moment! Zo geweldig om de connectie te voelen tussen het paard en mij. De paarden zijn daarna nooit meer uit mijn leven verdwenen.

Deze klik met paarden, dat gevoel van connectie maakten mij nieuwsgierig naar de paardencoaching. De nieuwsgierigheid leidde tot deelname aan de Werkvormenweek bij de Tinkerhoeve in Zenderen. In deze training heb ik mogen proeven en ervaren wat paardencoaching bij mensen teweeg brengt. Maar ook heb ik het zelf mogen ondergaan. Het waren zulke mooie en diepgaande ervaringen. Ik voelde hierdoor heel goed wat een geweldige aanvulling dit is op mijn praktijk.

Hierna volgenden nog diverse trainingen zoals “Kalmerende signalen en stressniveaus herkennen bij paarden” van Rachael Draaisma en “De wijsheid van de kudde” van Ruud Knaapen. Het is geweldig om het nu in de praktijk te brengen. 

Waarom zijn paarden nu zo geschikt om mee te coachen?  

Paarden zijn eerlijk en transparant, zij hebben geen dubbele agenda. Uit onderzoek is gebleken dat zij beschikken over heel veel spiegelneuronen, dus kunnen zij laten zien wat er bij jou leeft. Zij zien en voelen onmiddellijk wat zij aan de ander hebben. Dit reflecteren zij via lichaamstaal zonder een oordeel. Het paard laat jou het echte en het eerlijke verhaal zien. 

Op dat moment was voor mij de cirkel rond. Want dat is precies wat ik in het bindweefsel doe met The Authentic Touch. Het echte en eerlijke verhaal laten vertellen van jouw lichaam door mijn authentieke aanraking.

En bij de paardencoaching vertelt het paard jou het echte en eerlijke verhaal. De afgelopen maanden heb ik een aantal sessies met mensen en mijn team van paarden mogen doen. Ik kan niet anders zeggen dan dat het bijzondere en verrijkende ervaringen zijn geweest. 

Graag nodig ik jou uit om ook een sessie met de paarden te komen doen.

Waarmee kan ik jou helpen?

Paardencoaching

Wist je dat een paard jou veel inzichten kan geven? Bijvoorbeeld waar jouw spanning of blokkade zit? Het is een prachtige manier van werken die ik graag aanvullend inzet!

VERTEL MEER

Aromatherapie 

Essentiële oliën hebben een geweldige uitwerking op het menselijk lichaam. Het zijn helpers in het opruimen van jouw lichaam en helpen bij de ontspanning. 

VERTEL MEER